Pemenang2 - Dapatkan Idea2 Menarik sekarang!
Powered by DilarangMelarang

Tuesday, September 4, 2007

Dulu Dimasakkan , Sekarang Memasak

.post bt { float:left; color: $headerBgColor; font-size:100px; line-height:80px; padding-top:1px; padding-right:5px; }
Sori la , aku tak tulis karya-karya semperna kemerdekaan takde idea. Berbalik kepada tajuk
ini tentu kalian pernah dimasakkan oleh ibu atau orang lain. Takkan lahir2 je dah pandai masak.
Semalam, terasa amat banggalah aku setelah mendapat pujian daripada ibu yang mengajar aku
masak. Masakan ini mudah je , Mi Hailam.
Sebenarnya senang je masak nya
camni

korang ambil 2 ulas bawang putih bersaiz Malaysia dan tumbuk sekali dua

potong daging ,

tumis bawang putih tadi ,

lepas dah kuning masuk daging ,

tunggu jap 5 minit ,

masuk air , ngan lada hitam ngan kicap

lama sikit masuk tepung jagung (pandai2 la sampai pekat)

habis, jap2 lupa lak

korang celur la Mi kuning karang nak makan ngan apa kuah tadi

ada paham?


Idea menarik untuk mi hailam

korang tambah la sawi daun sup ke udang , sotong , ayam tapi yang penting tumis guna bawang putih je.
Ha, senang je yang huruf dihijaukan tu mende2 penting sikit je.
Pas tu kalo daging tu rebus la sampai lembut, ade paham?

2 comments: